Yngve Ask/Scanoit

Torstein Lerhol

”Kroppen – ingen hindring for å nå toppen!”

Som ettåring ble han diagnostisert med den da dødelige muskelsykdommen Spinal Muskel Atrofi (SMA). 30 år senere er han fortsatt her, og lever et aktivt og meningsfylt liv blant fjellene i hjembygda Vang i Valdres.

Det er lett å bli passiv når man er nødt til å tilbringe livet i en stol. For Torstein handler livet om å ha rett innstilling; en innstilling om at alt er mulig. Det å være løsningsorientert har blitt hans store styrke. I dag er han utdannet lektor, aktiv Senterpartipolitiker og avdelingsleder i Aleris. Han er en livsnyter med lidenskap for reiser, matlaging og historie.

For Torstein er janteloven ikkeeksisterende, og hans budskap er at ambisjoner er sunt for alle. En ambisjon fungerer som en dynamo og kan bidra til å løfte alle mennesker opp og fram – og til og med ut av fastlåste tankemønster og samfunnsskapte fordommer.

I foredragene sine formidler Torstein et positivt livssyn og en unik evne til å være kreativ og løsningsorientert. Plikten til å bidra i samfunnet har vært en drivkraft i Torsteins mentalitet.

I takknemlighet til storsamfunnet ønsker han å gjenopplive parolen om at alle må yte etter evne, og få etter behov.

Foredragene er spisset til hver kunde, men i bunnen ligger det et verdibasert budskap om at alle har en rett, og en mulighet, til å leve et verdig og meningsfylt liv.

«Torstein var konferansens høydepunkt. Han hadde grepet om sitt publikum og alle følelser var i sving: Vi lo, ble rørt, grepet, inspirert og imponert! Tusen takk!» – Ole Bennie Johansen, Buskerud fylkeskommune, Omsorgskonferansen 2015

Torstein hadde en god samtale med Geir Lippestad i heisen – med NRK på slep. Verdt å se!  «I heisen med…»

Torstein sin hjemmeside: www.meningsfyltliv.com